Vizitator

 

 

Produse
Meniu site
Statistica

Total online: 8
Vizitatori: 8
Utilizatori: 0
______________________ tumblr counter
Vezi statistici vizitatori
Identitate vizuala
CONTACT


 

Liceul Tehnologic Nicolae Balcescu din Oltenita este laureat Assoclic Hall of Fame 2013

 

          Proiectul „ Firma de exercitiu -  antreprenoriat performant”, derulat de catre  d-na economist Dobre Adina Valeria profesor la  Liceul Nicolae Balcescu din Oltenita, a fost recunoscut drept cel mai  valoros proiect premiat in cadrul programului ASSOCLIC in anul 2013.

 

         Proiectul ASSOCLIC a fost gandit de Asociatia Ateliere Fara Frontiere ca raspuns la nevoile de material informatic ale structurilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C. Astfel, cele mai bune proiecte depuse in cadrul ASSOCLIC sunt echipate cu calculatoare reconditionate intr-un atelier de insertie socio-profesionala, pentru punerea in practica a activitatilor propuse.

       Din 2008 si pana in prezent, 741 de proiecte au fost dotate cu un total de 4373 de calculatoare prin intermediul ASSOCLIC, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 90.000 de beneficiari.

       Cele mai bune proiecte dintre cele 225 proiecte laureate ale anului 2013 au fost desemnate in urma unei jurizari la care au participat reprezentanti ai partenerilor proiectului: CD Press, Ecotic, DHL Romania, Techsoup Romania si SNAPSHOT by McCann PR.

Institutiile laureate Assoclic Hall of Fame 2013 sunt:

  • Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Oltenița, jud. Calarasi), cu proiectul „ Firma de exercițiu -  antreprenoriat performant”

  • Scoala Gimnaziala Dimitrie Cantemir (Baia Mare), cu proiectul ”Dialog fără frontiere” 

  • Asociatia Alternative pentru Noi Perspective (Bucuresti), cu proiectul „Calculatorul – sansa unui viitor mai bun!

  • DGASPC Covasna, cu proiectul „Acces la informatii pentru copiii/tinerii institutionalizati”

Aflati detaliile acestor proiecte minunate pe site-ul www.assoclic.ro

          Prin includerea acestor proiecte in Hall of Fame se doreste nu doar recunoasterea celor mai valoroase initiative, ci si motivarea viitorilor aplicanti in conceperea si propunerea unor proiecte din ce in ce mai inovative si cu impact mai puternic la nivelul comunitatii.

         Patrick Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fără Frontiere: “Doresc sa felicit beneficiarii pentru calitatea proiectelor propuse, sursa de mandrie pentru toti cei care au fost implicati in procesul de reutilizare a calculatoarelor: companiile de la care am colectat Deseurile de Echipamente Electrice si Electronice, salariatii in insertie ai Ateliere Fara Frontiere care au reconditionat echipamentele, juratii care au evaluat si au premiat proiectele dintre sute de candidaturi, echipa de coordonare si partenerii financiari si operationali care au facut posibil si calitativ acest lant de solidaritate digitala. "

        Prof. Adina Dobre, Coordonator proiect, Liceul Tehnologic Nicolae Balcescu : «Proiectul – Firma de exercitiu antreprenoriat performant- urmareste sa instruiasca  si să promoveze un  numar mare de elevi, din diferite medii sociale, în domeniul economic. Obiectivele vizate sunt multiple, dar important este aducerea elevului pe un drum drept si chiar sa cunoasca atmosfera de competitie, să cunoasca victoria si eșecul, pentru a se ambitiona să obtina o calificare.

Proiectul le-a oferit elevilor practica in laborator privind antreprenoriatul, o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea unei conceptii moderne cu rezultate în dobandirea unor competente.  Impactul este pe termen lung. Mediul format este propice si asigura sustenabilitatea elevilor si profesorului care sustine  continuarea proiectului.

Realizarea acestui proiect are un impact pozitiv in cadrul organizației noastre. Odata cu implementarea lui  am gasit o cale mai scurta în transmiterea informațiilor din diferite domenii si specializari, deoarece statutul organizatiei in structura invatamantului este de pregatire a elevilor pentru calificare ceruta pe piata muncii.”

Despre Ateliere Fara Frontiere: 

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului, sprijinul proiectelor de educatie si dezvoltare locala.

Despre Liceul Tehnologic Nicolae Balcescu:

Infiintat in 1963, în Olteniţa, Grupul Şcolar ,,Nicolae Bălcescu”  s-a impus ca un puternic furnizor de servicii educaţionale de calitate, de care beneficiază anual în jur de 1500 de elevi aparţinând comunităţii municipiului Olteniţa şi ale comunităţilor rurale învecinate.

Proiectul Assoclic 2013 a fost organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al ING Bank Romania, si a fost co-finantat de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman. A beneficiat de asemenea de sprijinul operational oferit de ECOTIC, DHL Express Romania, Romcarton, CD Press, SNAPSHOT by McCann PR, Techsoup Romania, Romania Pozitiva si Stiri ONG.

 

Cautare
PROMOTIE
Valabila pt. urmatoarele: 0 sec.

F.E. VIdeoHUNTER S.R.L.
Translator Google
English     Française
Deutsch     Español
Maghiara  
  Nederlandse
Italiano    Polska
中文          Svenska
Informatii utile
Prieteni site
Forma intrarii...